İZMİR BİREYSEL TERAPİ | İZMİR YETİŞKİN TERAPİSİ | İZMİR YETİŞKİN PSİKOLOG

İzmir yetişkin terapisi için en uygun olan seçenekleri doktorumuz sağlamaktadır. Yetişkinlerin hayat zorluğu içerisinde çeşitli nedenlerle kendini çıkmazda hissedebilir, ruhsal açıdan zor zamanlar geçirebilir. Yaşam standartları içerisinde insanların hayat telaşından dolayı bazı noktaları atlaması mümkün olabilir.

Yaşanılmayan her duygu ve düşünce olumsuz etkileri ile birlikte ortaya çıkabilir. Yetişkin terapisi hizmetleri insanların yaşamlarında ruhsal ve psikolojik olarak yaşamış olduğu zorlukları farklı terapi yöntemleri ile çözmeye çalışmaktadır. Terapinin asıl amacı bireylerin yaşamış oldukları bedensel ve ruhsal olarak kişilerin kendi sorunlarını farkına varmasına imkan tanır. Aynı zamanda bireylerin yaşamış oldukları sorunları çözmesine, kendine ve çevresine önem vermesine aynı zamanda kendiyle barışık olmasına imkan sağlar.

İZMİR YETİŞKİN TERAPİ KİMLER İÇİNDİR?

Yetişkin terapisi İzmir ve Manisa illerinde herkes için sunulabilir. Kişilerin sorunları her ne olursa olsun yargılanmadan ve kendini kötü hissetmeden sorunlarının üstesinden gelmesi mümkün olur. Yaşamlarında bazı şeylerin yolunda gitmediğine karar veren ve zorlukları çözmek için yol bulamayan herkesin terapilerden faydalanması mümkündür. Yaşamını daha kaliteli ve konforlu bir şekilde yaşamak isteyen kişilerin yetişkin terapilerini alması mümkündür. Yetişkin terapisi almak için uygun olan kişiler veya ihtiyacı olan kişiler ise şu şekildedir:

  •  Depresyona girmiş olan bireyler veya depresyon belirtisi gösteren bireyler
    •    Kaygı bozukluğu yaşayan kişiler
    •    Her türlü fobik olan kaygıya dayalı sorunlarda yetişkin terapisi alınmalıdır. Bu fobiler arasında çeşitli sosyal fobiler, hayvan fobileri ve kapalı alan fobileri gibi oldukça yaygın görülen kaygılar vardır.
    •    Travmatik olaylar yaşayan bireyler (deprem ve kaza gibi olaylar, tacize uğranması)
    •    Kişilerin takıntı sorunları yaşaması
    •    Sevilen bir kişiye yönelik olarak kayıp ve yas sürecine girilmesi
    •    Panikatak
    •    Dürtü kontrol bozukluğu yaşayan bireyler
    •    Yeme bozukluğu yaşayanlar
    •    Zararlı maddelerin kullanılması
    •    Stres yönetimi
    •    İlişki sorunları ve iletişim sorunlarının oluşması
    •    Öfke kontrolünün yapılması ve duygu yönetimi
    •    Karar verme ve sorun çözmek için uygulamalar
    •    Kariyer planlamasının yapılması ve kariyer doyumu

Kendini keşfetmek için kişilerin yaşadıkları duyguları ve problemleri gidermek mümkündür. Yetişkin olan her birey terapi için psikologlardan destek alabilir.

İZMİR BİREYSEL PSİKOLOG OLARAK YETİŞKİN TERAPİSİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Yetişkin terapisi çeşitleri yetişkinler için farklı seçenekleri içerebilir. Terapilerin kanıtlanmış olan pek çok seçeneği vardır.

  •  Bilişsel Davranışçı Terapi

Bilişsel davranışçı terapi olarak bilinen seçenekte bireylerin düşünce yapılarında değişime gidilmesi hedeflenir. Kişilerin hem duygularını hem de düşüncelerini olumlu yönde etkileyecek olan  bir terapi türüdür.

  •  Şema Terapisi

Şema terapisi kişilerin geçmiş dönemlerde yaşamış oldukları travmaları ve deneyimleri şemalar halinde biriktirmesini ifade etmektedir. İnsanların zihinlerinde böyle bir birikimin olması ile birlikte depresyon, yeme bozukluğu veya alkol kullanımı gibi durumların oluşması mümkün olabilir. Böyle bir durumda şema terapisi ile özellikle narsistik kişilik bozukluğu olan kişiler için çözüm oluşturulabilir.

  •  EMDR Terapi

EMDR terapi olarak bilinen göz hareketleri duyarsızlaştırma ve yeniden işleme durumudur. Bireylerin olumsuz durumlar yaşaması, düşünce ve duygularında olumsuzlukların olmasını göz hareketleri ile değiştirmek istemektedir. Bireylerin olaylara olan bakış açılarını değiştirmeyi hedeflemektedir.

YETİŞKİN TERAPİSİ NE KADAR SÜRE YAPILIR?

Yetişkinlerin terapisi için belirlenmiş olan süre hastaların durumlarına bağlı olarak değişim gösterir. Bireylerin içinde bulundukları duruma göre terapi süreleri minimum 5 seans veya 6 seans sürmektedir. Bazı durumlarda ise yaşanılan sorunların büyük olması halinde en az 10-12 seans boyunca terapi devam etmektedir. Bazı hastalıklar bireylerin tüm sosyal yaşamına etki ettiği için tedavi süreci her zamankinden daha uzun sürmektedir. Danışanların vermiş oldukları çaba, yaşanılan istek tedavinin sürecini etkileyen önemli olaylardan biridir. Bir yetişkin için yapılan terapinin süresi 45 dakika veya 1 saat kadar sürmektedir. Seansların aralıkları ise bir hafta veya 15 gün kadar sürmektedir. Terapisi olumlu ilerleyen bir danışan ise bu süre 3 haftaya çıkabilmektedir.

YETİŞKİN TERAPİSİ NE FAYDA SAĞLAR?

Yetişkin terapi faydaları kişilerde oldukça faydalı süreçleri içerebilir. Kişilerin duygu ve düşüncelerinde gözle görülür bir biçimde iyileşmelerin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Olumsuz olan düşüncelerin dağılmasına bireylerin kendilerini daha iyi tanımasına imkan sağlar. Kendilerini daha iyi tanıyan bireylerin isteklerini keşfetmeleri için terapi alması ve gelişimine katkıda bulunması mümkündür. Bireylerin gelecekte yapmak istedikleri ve ulaşmak istedikleri noktaya kısa bir süre içerisinde ulaşması terapiler sayesinde mümkün olur.