Alkol bağımlılığı ciddi bir bağımlılık türüdür. Alkol bağımlısı olan bir kişi günün herhangi bir saatinde içki içme eğiliminde olabilir. Gündüz gece fark etmeksizin içki içme dürtüleri aktif olan alkol bağımlısı bireyler, alkol almadıkları zaman psikolojik olarak kendilerini kötü hissederler.

Aynı zamanda stres altında da olan bireyler sinirli, agresif ve şiddet eğilimi gibi çeşitli problemlerde ortaya çıkabilir. Özellikle çevresindeki kişilere karşı ekstra sinirli davranan alkol bağımlısı kişiler, sahip olduğu bağımlılık nedeni ile sosyal yaşamında da yalnız kalırlar. Fiziksel, psikolojik, iş ve okul yaşamını derinden etkileyen alkol bağımlılığı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir tedavi yöntemidir.

Alkol bağımlılığı olan bireyler tedavi edilmediği sürece pek çok hastalık ile karşı karşıya kalabilir. Sürekli olarak alkol içen kişilerde kansere yakalanma riski, bağımlı olmayan bireylere karşı daha yüksektir. Alkol bağımlılığının oluşma sebeplerinden bir tanesi psikolojik faktörlerdir.

Maddi sıkıntılar başta olmak üzere; geçmişte yaşanmış olan ve kişiyi derinden etkileyen travmatik olaylar, sorunlu kişilik yapısı, psikoloji bozukluğu gibi nedenler alkole başlama sebepleri arasında yer alır. Özellikle çocukluk dönemlerinde yaşanan aile içi şiddet, sevilen birisinin ölümü, çocukluk döneminde yaşanan taciz gibi olaylar alkol bağımlılığını tetikleyen diğer faktörler arasında yer alır.

İzmir alkol bağımlılığı tedavisi, çalışma alanları ergen bireyler, yetişkin ve çiftlere uygulanır. Her yaştan kişinin yaşamış olduğu bu bağımlılık uygun tedavi yöntemi ile ortadan kalkmaktadır. Sizler de alkol bağımlılığından kurtulmak isterseniz İzmir psikolog ile destek alarak alkolü bırakabilirsiniz.

Alkol Bağımlılığı Belirtileri Nelerdir?

Alkol bağımlılığı belirtileri kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren bir durumdur. Alkol bağımlılığından söz edebilmek için kişinin mutlaka en az 2 belirtisinin bulunması gerekir. Alkol bağımlılığının belirtileri şu şekildedir;

  • Alkol bağımlısı olan bireyler, alkol kullanım nedeni ile çevresindeki herkesi ihmal eder. İş veya okuldaki görevlerini yerine getirmeyerek aile içerinde de üzerine düşen sorumlulukları kabul etmez.
  • Alkol kullanım sebebinden dolayı sürekli olarak kendi başına kalmak ister ve kendisini yalnızlaştırır.
  • Her gün ve uzun vadeli tüketildiği takdirde hem fiziken hem de ruhen pek çok hastalığı beraberinde getirir. Alkolün getirmiş olduğu olumsuz durumları bilmesine rağmen kişi alkolden uzaklaşmaz ve alkol kullanmaya devam eder.
  • Alkol kullanma oranları gün geçtikçe daha çok artar ve tatminsizlik başlar.
  • Kullanım nedeni ile kişi maddi kayıplar ile karşılaşır.
  • Alkol alınmadığı durumlarda terleme, titreme, ağız kuruluğu ve odaklanamama problemleri ortaya çıkar.          
  • Alkol kullanımları bırakılmaya çalışılsa dahi başarılı olunamaz.

Alkol bağımlılığının ortadan kalkması için mutlaka bir uzmandan destek alınması gerekir. İzmir psikolog tedavisi ile alkol kullanımının önüne geçerek sınırlandırabilir ve alkolü tamamen bırakabilirsiniz.

Alkol Bağımlılığı Nasıl Tedavi Edilir?

Psikolog Doğan Tura, alkol bağımlılığının tedavi edilebilmesi için alkol bağımlılığı tedavi yöntemlerini uygular. Alkol bağımlılığının tedavisi tamamen kişinin isteği doğrultusunda oluşturulur. Tedavi süreci başladığında alkol kullanımının mutlaka sınırlandırılması gerekir. Alkol bağımlılığı tedavisi psikoterapi, biorezonas ve ilaç tedavisi gibi pek çok yöntem ile yaparlar. Alkol bağımlılığı tedavisinde uygulanan ilk tedavi yöntemlerinden bir tanesi psikoterapidir.

Psikoterapi süreci en kritik süreçlerden bir tanesidir. Bireylerin alkol tüketmeye karşı isteğinin azalması ve yeniden başlamaması oldukça önemlidir. Bu süreç içerisinde psikologlar tarafından belirli aralıklar ile terapi yöntemleri sürecin daha iyi bir şekilde ilerlemesini sağlar. Seanslara zamanında gelmek ve uygulanan tedavi yöntemlerine bağlı kalmak alkol bağımlılığının giderilmesinde en büyük etkendir. Sizler de alkol bağımlılığından kurtulmak isterseniz İzmir psikolog aracılıyla destek alabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir